Sushi-ul este un preparat japonez popular, dar poate fi intimidant de făcut acasă. În acest articol, vă vom arăta pașii simpli pentru a pregăti sushi delicios în propria bucătărie.
Ingrediente
- 300 g orez pentru sushi
- 400 ml apă
- 4 linguri de oțet de orez
- 2 linguri de zahăr
- 1 linguriță sare
- Foi de nori
- Pește proaspăt (somon, ton)
- Castravete
- Avocado
- Sos de soia, ghimbir murat, wasabi pentru servire
Mod de preparare
- Clătiți orezul pentru sushi sub apă rece până când apa devine clară.
- Gătiți orezul în 400 ml de apă, apoi lăsați-l să stea acoperit timp de 10 minute.
- Într-un bol mic, amestecați oțetul de orez, zahărul și sarea, apoi turnați amestecul peste orezul cald, amestecând ușor.
- Lăsați orezul să se răcească la temperatura camerei.
- Tăiați peștele, castravetele și avocado-ul în fâșii subțiri.
- Pe un covoraș de bambus pentru sushi, așezați o foaie de nori cu partea lucioasă în jos.
- Întindeți orezul uniform pe nori, lăsând o margine de 2 cm la capătul de sus.
- Așezați fâșiile de pește, castravete și avocado pe orez, aproape de marginea de jos.
- Rulați sushi-ul strâns cu ajutorul covorașului de bambus, umezind marginea liberă a nori-ului pentru a sigila ruloul.
- Tăiați ruloul în bucăți de 2-3 cm și serviți cu sos de soia, ghimbir murat și wasabi.
Pregătirea sushi-ului acasă poate fi distractivă și satisfăcătoare. Cu puțină practică, veți putea crea rulouri de sushi delicioase și frumos prezentate, perfect pentru o cină specială sau o petrecere.