2chefs

Cum să pregătești sushi acasă

Sushi-ul este un preparat japonez popular, dar poate fi intimidant de făcut acasă. În acest articol, vă vom arăta pașii simpli pentru a pregăti sushi delicios în propria bucătărie.

Ingrediente

  • 300 g orez pentru sushi
  • 400 ml apă
  • 4 linguri de oțet de orez
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 linguriță sare
  • Foi de nori
  • Pește proaspăt (somon, ton)
  • Castravete
  • Avocado
  • Sos de soia, ghimbir murat, wasabi pentru servire

Mod de preparare

  1. Clătiți orezul pentru sushi sub apă rece până când apa devine clară.
  2. Gătiți orezul în 400 ml de apă, apoi lăsați-l să stea acoperit timp de 10 minute.
  3. Într-un bol mic, amestecați oțetul de orez, zahărul și sarea, apoi turnați amestecul peste orezul cald, amestecând ușor.
  4. Lăsați orezul să se răcească la temperatura camerei.
  5. Tăiați peștele, castravetele și avocado-ul în fâșii subțiri.
  6. Pe un covoraș de bambus pentru sushi, așezați o foaie de nori cu partea lucioasă în jos.
  7. Întindeți orezul uniform pe nori, lăsând o margine de 2 cm la capătul de sus.
  8. Așezați fâșiile de pește, castravete și avocado pe orez, aproape de marginea de jos.
  9. Rulați sushi-ul strâns cu ajutorul covorașului de bambus, umezind marginea liberă a nori-ului pentru a sigila ruloul.
  10. Tăiați ruloul în bucăți de 2-3 cm și serviți cu sos de soia, ghimbir murat și wasabi.

Pregătirea sushi-ului acasă poate fi distractivă și satisfăcătoare. Cu puțină practică, veți putea crea rulouri de sushi delicioase și frumos prezentate, perfect pentru o cină specială sau o petrecere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart